Ceres helpt

Studenten delen tompoucen uit aan eenzame ouderen op Bevrijdingsdag

Normaalgesproken is 5 mei een groots evenement wat in Wageningen centraal staat, maar helaas zal deze 75-jarige editie anders verlopen dan normaal. De ouderen, voor wie deze feestdag extra bijzonder is, kunnen door de huidige situatie, veroorzaakt door het coronavirus, dit jubileum niet vieren zoals zij misschien graag zouden willen.


Studenten vanuit heel Nederland hebben de krachten gebundled om samen, door middel van donaties, 100.000 ouderen toch een tóch een feestelijke tompouce te kunnen geven en hen daarmee een hart onder de riem te kunnen steken. Zo ook studenten van W.S.V. Ceres. De Gelderlander schreef er een mooi artikel over: https://www.gelderlander.nl/wageningen/een-tompouce-zorgt-voor-een-blij-ouder-mens~ad329a68/

Tompouce.jpg
Studenten van W.S.V. Ceres delen tompoucen uit © Herman StöverSchermafbeelding_2020-06-17_om_14.59.17.png

Schoenendozenactie Stichting Durf!

Stichting Durf heeft samengewerkt met stichting Present om via een schoenendozenactie een mooi sociaal doel te dienen gefocust op kinderen die minder te besteden hebben. Bij een normale gang van zaken zouden deze minderbedeelde kinderen uit de regio een mooi uitstapje maken met stichting Present. Echter, het Coronavirus gooide roet in het eten en zo moest er geschakeld worden.

Er ontstond een idee om schoenendozen te vullen met diverse soorten speelgoed om de kinderen toch een hart onder de riem te steken. Een oproep aan vooral studentenhuizen resulteerde in een mooi eindresultaat: er zijn 42 zeer diverse schoenendozen gemaakt voor kinderen tot 12 jaar die met zo’n verassing een iets kleurrijkere zomer tegemoet gaan!Duurzaamheidsweek

Dit jaar heeft de eerste editie van de duurzaamheidsweek plaatsgevonden! De duurzaamheidscommissie heeft een geslaagde week georganiseerd vol activiteiten met een duurzaam tintje.

Tijdens de duurzaamheidsweek wilden we bewust wording creëren bij de Leden. Dit hebben we proberen te doen door op maandag avond in het donker te borrelen en als daghap een krekelburger te serveren. Verder hebben we een duurzaam huizenpakket gemaakt om onze Leden kennis te laten maken met milieuvriendelijke producten zoals tandenborstels van bamboe en biologisch afbreekbare rietjes. Tijdens een feest op donderdag hebben we gebruik gemaakt van biologisch afbreekbare plastic bekers (PLA). Als kers op de taart hebben we als Duurco ook een interview mogen doen met de gemeente Wageningen: 

https://wageningenduurzaam.nl/wageningenwerktduurzaam/duurco-ceres-geeft-leden-een-zetje-in-de-duurzame-richting

Duurco.jpg

Onze sponsoren