Nieuws

BEEGRATEFUL WINT ISOP

BEEGRATEFUL WINT ISOP


Afgelopen donderdag vond ISOP - Intercorporale Studenten Ondernemers Prijs, 2023 plaats. Florence van Haastrecht en Zoe van Helvoirt representeerde hier Wageningen met hun start-up BeeGrateful. En met succes, want de twee gingen er op het eind van de avond met de hoofdprijs van door!

BeeGrateful is een start-up dat zich inzet om op een creatieve en inspirerende manier de biodiversiteit in verstedelijkt gebied te vergroten. Dit doen ze door het ontwikkelen en implementeren van hun natuur-inclusieve innovaties: de Streetlight Bee&Bee (wetenschappelijk onderbouwd bijenhotel om een lantaarnpaal) en de Lantern Planter (plantenbak gevuld met inheemse planten). Door de combinatie van deze innovaties zorgt BeeGrateful voor het creëren van kleinschalige biotopen voor bestuivers in verstedelijkte gebieden. Hierdoor voelen vele bestuivers zich weer thuis in de stad! 

En dit is belangrijk want meer dan de helft van de 360 wilde bijensoorten, één van de belangrijkste bestuivers, in Nederland dreigt te verdwijnen... Dit is een groot probleem, omdat maar liefst 75% van onze voedselgewassen afhankelijk zijn van bestuivers.  Zonder onze kleine vrienden een lege winkelkar en drink jij niet dat lekkere kopje koffie in de ochtend. Tijd voor verandering vinden Florence en Zoe!


Florence en Zoe willen met hun start-up een halt roepen aan de drastische afname van bestuiver populaties en daarnaast bewustwording over dit urgente maatschappelijk probleem vergroten. Deze bewustwording creëren ze mede door het werken met QR codes welke onder de Streetlight Bee&Bees worden geplakt en naar hun educatieve platform ‘Tijd voor Biodiversiteit’ leiden. Sinds een paar week zijn ze nu ook gestart met crowdfunding, om zo hun missie onder een breder publiek te verspreiden en meer kleinschalige biotopen door geheel Nederland te kunnen plaatsen. ‘Zo creëren we samen een wereld die groeit en bloeit.’ 

Ze zijn al over de helft van hun streefbedrag, maar kunnen nog alle hulp gebruiken. Help jij ze mee naar de eindstreep?  Kijk voor meer info hierover op: https://crowdfundingvoornatuur.nl/nl/initiatives/activities/details/funding/465/samen-met-beegrateful-de-biodiversiteit-vergroten 

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen