Nieuws

Symposium 'De Mentale Marathon'

Op dinsdag 20 februari vond het symposium ‘De Mentale Marathon’ plaats tijdens de Wageningse Week van Welzijn. Dit evenement werd gehouden door in de Grote Kerk van Wageningen. Er waren vijf bijzondere sprekers uitgenodigd die er samen voor zorgden om het taboe rondom mentale gezondheid te verkleinen en dit onderwerp bespreekbaar te maken.

Elk praatje bracht een ander inzicht op het gebied van mentale gezondheid. Renee Graadt van Roggen van RENEWMYDAY trapte het symposium af met waardevolle technieken om innerlijke rust te bewaren te midden van de drukte van het (studenten)leven. De vraag ‘Hoe houd je je hoofd rustig in deze hectische tijd’ speelde hierin op de voorgrond. Vervolgens deelden Mart van Assem en Luuk Renne hun persoonlijke ervaringen in hun vriendengroep. Zij hebben samen Stichting We zien mekaar opgericht om het taboe rondom mentale gezondheid onder jongeren te doorbreken. Tot slot deelden Hella Snoeren (studentendecaan) en Kevin de Bruin (studentenpsycholoog) inzichten over de ondersteuning die de Wageningen University & Research (WUR) biedt op het gebied van mentale gezondheid. Zij benadrukten het belang van het begrijpen en herkennen van mentale gezondheidsproblemen, en hoe de WUR studenten hierbij kan helpen. De avond werd in goede banen geleid door onze dagvoorzitter, Sil Penders, die op een fijne manier voor een vertrouwde sfeer in de zaal zorgde.

Al met al heeft deze avond bijgedragen aan het bespreekbaar maken van de mentale gezondheid van studenten en boden de sprekers handvatten aan studenten die worstelen met hun eigen mentale gezondheid of dit zien in hun omgeving. Onze dank gaat uit naar alle sprekers, de dagvoorzitter en iedereen die geholpen heeft om dit evenement tot een succes te maken.

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren